22 Ağustos 2013 Perşembe

4 parmakla değil, 5 parmakla STOP!


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez nereye gideceğini öngörmeden öyle bir kelam etti ki yer yerinden oynadı.
Birleşmiş Milletler projesi olan ve kadına karşı din adamlarının eğitilmesini öngören projenin protokol imza töreninde BM'ye seslenerek, "Kadına karşı şiddetle uğraşacağınıza önce insanlığa karşı cinayetleri önleyin" dedi.
Sonra da: "Ben dün bir karar aldım. Dostumuz (BM temsilcisi Hugue) kusura bakmasın, biz 2010 yılından itibaren bu projeye destek veriyoruz. Bundan sonraki kısmında, en azından Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ilgilendiren kısmında BM'nin bir kuruşunu harcamayacağım. Kabul etmiyorum o parayı. O parayı insanlığa karşı işlenen büyük suçları ve cinayetleri önlemeye kullansın. Bizim kadına karşı şiddeti, insana karşı şefkati ve merhameti toplumumuza, milletimize anlatacak kadar hem imanımız, hem maneviyatımız, hem de maddiyatımız var." dedi.
Ben de merak ettim bu iman ve bu şefkat ve bu maneviyat ve bu maddiyat nerededir?
"Daha önceleri nerelerdeydiniz?" şarkısı dolandı dilime hemen...
Daha öncesini bir kenara koyalım, son 7 ayda bu şefkat dolu toplum içinde şefkat dolu erkekler tarafından 97 kadın, 4 transseksüel  öldürüldü.
Tacizin tecavüzün ise haddi hesabı yok.
Ne kadın, ne erkek, ne yaşlı, ne sübyan dinlemeden üstelik.
Hemen bir-iki örnek verelim:
Diyarbakır'da, bir oto tamircisinde çalışan 24 yaşındaki F.Y., aynı iş yerinde çırak olan 12 yaşındaki M.Ş.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanıyor.
Konya'da bir eğlence merkezinde çalışan 30 yaşındaki Songül Akar, 8 aydır birlikte olduğu sevgilisi TIR şoförü 27 yaşındaki Kamil T. tarafından kıskançlık nedeniyle sokak ortasında tekme tokat dövülüyor.
6 Ağustos'ta kalkış için son hazırlıklarını yapan Anadolujet'in TK7282 sefer sayılı Bodrum-İstanbul uçağında, UM yolcu (refakatsiz) statüsünde olduğu için kabin ekiplerine teslim edilerek koltuğa oturtulan küçük çocuk, hemen yanında oturan E.A. isimli yolcu tarafından taciz edilmeye başlanıyor. Bu sırada yan koltukta oturan bir başka yolcu, E.A. isimli yolcunun cinsel organını çıkararak küçük çocuğu sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğini fark ediyor ve durumu hemen kabin ekiplerine bildiriyor. Ve o yolcu kara listeye alınarak bundan sonraki Anadolu Jet uçuşlarına da alınmayacağı belirtilerek ceza(!)landırılıyor.
Boşanmak isteyen, ayrılmak isteyen, arkadaşlık teklifini reddeden, bir erkekle elele görülen, sevdiğiyle evlenmeye karar veren, sevmediğiyle evlenmeyi reddeden, dayaktan ve tacizden kurtulmak için mücadele eden, yemeği yakan, eve ekmek almayı unutan, sofraya koyduğu çorbanın sıcaklığını ayarlayamayan........... ve bunun gibi pek çok hak edilmiş(!) suçtan dolayı kadınlar ya dayaktan geçiriliyor ya da öldürülüveriyor.
Sokak ortasında, kapı arkasında, ocak başında, çocuklarının yanında, herkesin ortasında...
Hiç fark etmeden oracıkta hesabı görülüyor.
****
İslam ülkelerindeki cinayetlerin ve tecavüzlerin olmazsa olmazı Allahü ekber! nidaları ise hangi şefkate, hangi imana, hangi maneviyata sığar bilmem.
Malumunuz cinayetin ve tacizin dini imanı yok.
Sadece ahlâkı var.
Güzel ahlâklı olmak herhangi bir dine mensup olmayı gerektirmez lakin din, güzel ahlâklı olmayı şart koşar.
Temiz beden ve temiz ruh imandan gelir.
.........diye öğrendik biz.
Öğrendik de; dindar(!) ülkelerde yaşananları görünce, bu ne perhiz bu ne....  diyesi geliyor insanın....
Cennete(!) gitmek için dünyayı cehenneme çeviren şu fanilere,
Yeter artık, DUR diyesi.....
Üstelik bugünlerin şu meşhur 4 parmağıyla değil, bütün avuç içiyle, 5 parmağıyla....
STOP!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder