2 Şubat 2012 Perşembe

Hırsızın hiç mi suçu yok!

Sevgilisi Münevver Karabulut'u canavarca hisle ve acı çektirerek öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezası alan Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, haksız tahrik indirimi uygulanmamasını hukuka aykırı bularak kararı temyiz etti.
Aytekin Kaya temyiz dilekçesinde, cinayetin delillere göre nitelikli öldürme değil, tahrik altında aniden gelişen kastla öldürme olduğunu belirtti."
Cinayetin  nitelikli öldürme değil de tahrik altında aniden gelişen bir öldürme olduğu iddia ediliyor yani.
Sonra da yüksek tahrikle gidip testere alma, kafasını gövdesinden ayırma, çöpe atma, kanlanan yerleri silme, bunları yapan kişiyi kaçırıp saklama.... Bunların hepsi yüksek tahrik altında yapılmış...
Hatırlarsınız; bu cinayetin yüksek tahrik altında işlendiğini ispat etmek için bir ara genç kızın cep telefonundaki mesajlar da ortaya sürülmüştü.
Neredeyse Münevver bana kendisini öldürüp parçalamam ve çöpe atmam için yalvardı denilecek.
Ve ben de kendisini kıramadım...
****
Bunun bir benzeri savunma da geçtiğimiz Ekim ayında, İzmir-Bornova'da bir büfenin önündeki kutu içerisinde yaşayan bir kediyi tekmeleyerek ve daha sonra da başını ezerek öldüren gençten geldi.
Sanık U.G. Ankara'da talimatla verdiği ifadesinde, "Kedi, iki gün önce benim köpeğime saldırıp yaraladı. Olay günü de çok sarhoştum, kutuya tekme attım. Kedinin öldüğünü, sabah arkadaşım söyledi" dedi. 
Büfe önündeki kutuda yatan 'Yamuk' adlı kedi felçli ve hasta, kedinin saldırdığı iddia edilen köpek ise bir Pitbull...
Ve olayın yaşandığı andaki kamera kayıtlarını izlediğimizde köpeğini kediye saldırtmak isteyen genç bunu Pitbull köpeğine yaptıramıyor.
O saldırgan denilen köpek bile zavallı ve savunmasız bir kediye durduk yerde zarar vermek istemiyor.
Ha belki de bir gün önce kedi ona saldırdığı için korkmuştur. Bakın bu da mümkün.......
****
Kimliği yanında olmadığı iddiasıyla gözaltına alınarak polis karakoluna götürülen ve burada polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz'in durumu da bunlardan farklı değil.
Yediği dayak sebebiyle savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan Cengiz'e karşılık,  polisler de kendisinden şikayetçi oldu. Cengiz'in kendilerine mukavemette bulunduğunu belirterek şikâyetçi olan polislerin şikâyeti üzerine Cengiz hakkında "kamu görevlisini yaralamak ve hakaret" suçlarından 6.5 yıla kadar hapis cezası talebiyle, dayak atan polis memurları hakkında ise 1.5 yıl hapis cezası istemiyle 2 ayrı dava açıldı.
İçişleri Bakanlığı müfettişleri  polislerle ilgili araştırmasını tamamladı.
Müfettişlerin karakol personeli için disiplin cezasına gerek olmadığı yönünde rapor hazırladığı belirtildi.
12 ay kıdem tenzili cezası nedeniyle polis memurları 1 yıl boyunca kıdem alamayacak, bunun kişi başı faturası aylık 30 lira olacak.
Kadının ettiğine bak....
Aylık 30 liradan etti insanları...
****
Dikkatsizlik sonucu aracıyla bir yayayı ezenler yayanın kendisini arabanın altına attığını iddia ederler.
Karılarını delik deşik edenler karılarının ahlaksızlıkta sınır tanımadığını iddia ederler.
Bu trajikomik savunmalar insanı hayretler içinde bırakıyor doğrusu.
Nasreddin Hoca'nın çalınan eşeği için ileri-geri konuşan komşularını hatırlarsınız belki.
Eşeğin ahırının döküntülüğünden tut da hocanın uykusunun ağırlığına kadar her konuda kendisini suçlayan komşulara sabredemeyen Hoca da sonunda:
Bre zındıklar,
Hırsızın hiç mi suçu yok! diye veryansın etmiş...
Hadi biz de biraz veryansın edelim.
Bu saydığımız insanların "Hiç mi Suçu Yok!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder