21 Ekim 2013 Pazartesi

Anne 9 günlük tatilde, 2 aylık bebek evde!


Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yapan 34 yaşındaki S.M.D., iddiaya göre 2 aylık erkek bebeğini evde tek başına bıraktıktan sonra 9 günlük bayram tatilini geçirmek üzere memleketi Adana’ya gitti.
Tatil dönüşü, açlık ve susuzluktan ölen bebeğini hareketsiz olduğu gerekçesiyle Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne getiren öğretmen, doktorların durumu polise bildirmesi üzerine gözaltına alındı. S.M.D., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Bebeğin hastaneye getirilmeden en az 3 gün önce ölmüş olduğunu belirleyen doktorlar hemen polise haber verdi. Hastanede yapılan ön otopside, bebeğin açlık ve susuzluğa bağlı yaşamını yitirdiği belirlendi. Bebeğin cesedi, kesin ölüm nedeninin belirleneceği otopsinin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Eğer her şey iddia edildiği gibi olmuşsa, böyle bir sorumsuzluğu bırakın anne, aklıselim herhangi bir insan bile yapmaz deyip lanet edelim hep birlikte.
Hani evde tek başına bırakan da cahil cühela biri değil. 34 yaşına gelmiş, eğitimli biri.
İhtimal ki anne ya lohusa depresyonunda ya da (bilinçaltında-bilinçüstünde) bebeğin yaşamasını istemiyor...
****
İki gün önce televizyonda verilen bir haberde de, uyuyan çocukları uyanınca korkmasın diye başucuna yanan mum bırakarak komşu gezmesine giden ve dönüşte ne evi, ne de çocuklarını bulabilen bir karı-koca vardı.
Yanan evlerinin ve evle birlikte yanan çocuklarının ardından feryat figan gidiyorlardı.
Bilgisizlik, cahillik, düşüncesizlik, tedbirsizlik, vicdansızlık, ne derseniz deyin.
Büyük ihtimal onlar bu vak'aya kader diyerek boyun bükecek, ardından birkaç çocuk daha yapacak ve onları da Allah emanet büyütecekler...

Allah akıl fikir versin diyorsunuz değil mi?
Akıl fikir yetmiyor işte, Allah insana verdiği aklı kullanabilme yetisini de versin.
Ki en azından iki adım ötesini görebilsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder