17 Mayıs 2015 Pazar

‘Barışa Yolculuk’ başlıyor


Erden Eruç ile Temmuz 2014'de Skype üzerinden yaptığımız söyleşinin ardından yazdığım yazımda "Erden Eruç ile Barışa Yolculuk'a siz de katılın" demiştim.
Uzun süren antrenmanların ve çalışmaların ardından Erden Eruç işte o yolculuk için artık hazır...
Zaman zaman ettiğimiz kısa sohbetlerden ve sosyal medya sayfalarındaki paylaşımlardan öğrendiğim kadarı ile; Eruç ve ekibi bu yolculuğa ev sahipliği yapacak olan tekneyi 17 Mayıs Pazar günü, yani bugün Liberty Park'ındaki rampayı kullanarak denize indireceklermiş.
Sonra North Cove Marina'da beklemeye geçeceklermiş. 19 Mayıs günü ziyaretçileri olacakmış. Hava şartları uygun olursa o gün, olmazsa ertesi gün yolculuğa başlayacaklarmış. Amaçları Şubat ve Mart aylarında Çanakkale'deki 101. Anzak Günü törenlerine, yani 18 Mart törenlerine katılmak.
"Bu projenin nakit sponsoru yok, elbirliği ile bizler başaracağız."
Bu projenin bütçesi 100 bin dolardan fazla imiş ve Erden Eruç birçok harcamayı cebinden, kendi biriktirdiği paralarla karşılamaya çalışıyor. Gecen seneden beri yürütülen bağış toplama çalışmalarında 50 bin dolara yakın para toplanmış ama elbette yeterli değil. En önemlisi de, Eruç toplanan bağışların tüm kalanını AKUT'a bırakmak istiyor. O yüzden yapılacak her bağış projeye ciddi katkı sağlayacak...

Barışa Yolculuk adını verdikleri bu yolculuğun amacını web sitelerinde şöyle anlatıyorlar;
"Zorluklarla kazanılan bir savaşın ardından elde edilen barışın önemini vurgulamak ve Çanakkale Muharebeleri sırasında göğüslerini vatana siper eden Türk askerlerinin ve olayların akışıyla sürüklendikleri yabancı bir diyarda toprağa düşen itilaf askerlerinin ortak anısını yad etmek amacıyla AKUT sporcusu Erden Eruç, iki kişilik özel teknesinde New York'tan Gelibolu Yarımadası'na doğru kürekle yola çıkacaktır. Geçişin Fas'a kadar olan etabında Eruç'a Avustralyalı takım arkadaşı Kendon Glass eşlik edecek, sonraki etapta onun yerini İngiliz - Avustralya vatandaşı Mark Gasson alacaktır. Çok bayraklı bu projede taşınan bayraklar anlam kazanacak, projenin barış ve dostluk teması güçlenecektir.
19 Mayıs 2015'te başlayacak olan New York - Çanakkale geçişi tahminen Şubat 2016'da, 101'inci yıl anma törenleri öncesinde Gelibolu Yarımadası'nda tamamlanacaktır."

Yolculuğu Barışa Yolculuk web sitesinden an be an takip edebilirsiniz.

Erden Eruç ile Aktaş Grup sponsorluğunda yaptığı Devr-i Alem projesi sonrasında tanımış ve kendisini Kasla Devr-i Âlem`e var mısınız? yazısı ile anlatmıştım.
Şimdi; kendisini internet üzerinden takip edecek ve Çanakkale'ye ayak bastığında kendisini karşılayanlar arasında ben de olmaya çalışacağım.
Vaya con dios Erden Eruç, Kendon Glass, Mark Gasson... 
Sadun Boro'nun dediği gibi:
"Rüzgârınız kolayınıza, denizleriniz sakin, neşeniz daim olsun..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder