16 Şubat 2014 Pazar

Gökdere Rotary'den OnkoDay'a notalarla destek

150'den fazla ülkede, farklı meslek ve iş kollarından biraraya gelen yaklaşık 1 milyon 600 bin rotaryen; din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin toplumlar ve tüm dünya için insanlık yolunda çalışmalarına devam ediyor.
Kendilerine 6 amaç belirlemiş olan Rotaryenler'in amaçları şöyle sıralanmakta; barış ve anlaşmazlıkların önlenmesi, hastalıkları önleme ve tedavi, su ve hijyen, anne çocuk sağlığı, temel eğitim, okur yazarlık, ekonomik ve toplumsal gelişim.
Gökdere Rotary Kulüp de bu doğrultuda farklı projelere imza atmakta. Bunlardan birisi de üçüncüsü düzenlenen ve Onko-Day yararına gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği Konseri oldu.
15 Şubat Cumartesi gecesi Tayyare Kültür Merkezi'nde verdikleri konserin gelirini Onko-Day'a yönlendirerek sosyal sorumluluk projesine katkı sağlayan kulüp üyesi koristler, o gece Türk Sanat Müziği'nin seçkin eserlerinden örnekler sundular.
Koristler arasında Gökdere Rotary 2012-2013 Dönem Başkanı Murat Metin ve Onko-Day Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen de vardı. Daha ziyade erkeklerin solo yaptığı, bizi de 'Kadınlar sahne almayacak mı*' diyerek meraklandırdığı konserin ilerleyen dakikalarında sahneye gelen kadın solistler, sesleriyle ve yorumlarıyla erkek solistler kadar iyi performans sergileyerek büyük alkış aldılar.
Geceyi Nilüfer Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel kendine has o naif üslûbuyla sundu. Koro şefi ise aynı zamanda Nilüfer Kadın Korosu müzisyenlerinden ve Dr. Aysel Gürel'in eşi Veteriner Hekim udi Kenan Gürel idi.
Amatör seslerin seslendirdiği şarkılar zaman zaman profesyonelleri aratmayacak dereceye geldi. Konser esnasında soloya çıkan solistlere aile fertleri tarafından çiçek sunulması izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Bu arada geceye sponsor olan kurumlar da unutulmadı ve Rotary Kulüp tarafından kendilerine birer hatıra plaketi takdim edildi..

Gecenin şeref konuğu Erdinç Çelikkol'dan da bir eser seslendiren koroya oturduğu yerden eşlik eden Çelikkol, gecenin sonunda sahneye davet edildi ve talepleri kırmayarak solo bir parça söyledi. Daha sonra "Memleketim" şarkısı hep bir ağızdan söylenerek gece nihayetlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder