19 Mayıs 2023 Cuma

Seçim Sizin, Seçim Bizim

Sezon sona ererken korolar da sezonlarını verdikleri konserlerle taçlandırıyor. O yüzden bu ara Bursa'da art arda, neredeyse her gece bir konser var. Bursa konserlere salon yetiştiremiyor desek yalan olmaz. Gidebildiğim kadarına gidiyorum ben de.
 
İzlerimizden izleneceğiz
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü Bursa Devlet Türk Müziği Korosu'nun Filiz Başıbüyük solistliğinde "Bir Bahar Akşamı Konseri", Salih Berkmen şefliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü'nün "Erdinç Çelikkol'a Vefa Konseri", Tuğberk Çelikkol şefliğinde Bursa İTÜ Mezunlar Derneği Korosu'nun "Sevgi Konseri", Suat Ayan şefliğinde BAOB Üyeleri TSM Topluluğu'nun "Bahar Konseri" ve 17 Mayıs akşamı da Filiz Furuncuoğlu Başıbüyük şefliğinde MMO Bursa Şubesi TSM Korosu'nun "Unutulmayan Şarkılar Konseri"ni izledim.
Sırada Bursa Nilüfer Kadın Korosu'nun "Tek Yürek Türkiye Konseri" ile Medicana Bursa TSM Korosu'nun konseri var.  
Konserleri sosyal medya hesaplarımda zaman zaman tümüyle, (gönül hepsini tümüyle paylaşmak istese de) zaman zaman da bir-iki eserle paylaşıyorum. Bu paylaşımlarla sizin de hepsini görmenizi, dinlemenizi, Bursa'nın kültür ve sanat hayatından haberiniz olmasını isterken, bir yandan da yaşadığım dönem Bursa'sının kültür, sanat ve sosyal hayatının izlerini geleceğe miras bırakıyorum.

Unutulmayan Şarkılar
17 Mayıs gecesi izlediğim "Unutulmayan Şarkılar" konseri de bu izlerden biriydi. "Kuş Sesleri"nden girip "Artık Sevmeyeceğim"den çıktığımız konserde herkesin hep bir ağızdan söylediği 70'lerin, 80'lerin, 90'ların şarkıları vardı. Hakikaten de hiçbiri unutulmamıştı. Üzerinden daha çok yıllar gerçse de hiçbirisi unutıulmayacaktı.
Konser, kendisi de MMO Bursa Şube Üyesi olan Filiz Furuncuoğlu Başıbüyük şefliğinde, Melahat Perihan Öztürk sunumuyla ve her biri birbirinden usta müzisyen olan saz heyetinin eşliği ile gerçekleşti.
İki bölüm halinde icra edilen konserde, koro üyelerinin neredeyse tamamı solo yaptı. Solistler mikrofon başına gelirken alkışlarla karşılandılar, şarkılarını söyleyip yerlerine geçerken alkışlarla uğurlandılar. Hele de konser sonunda koro 'Gençlik Marşı'nı söylemeye başladığında tüm salon ayaktaydı. Adeta Yer Gök İnledi...
Ve tabii ki bu özel gece İzmir Marşı söylenmeden sona eremezdi. Adeta salonda bir anda Çiçekler Açtı...
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Hepimize Kutlu Olsun!"
Ahmet İhsan Taşkınsel
Geceye katılan MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel, yaptığı açılış konuşmasında, “20 yıldır düzenli bir şekilde çalışmalarını sürdüren TSM koromuz, yeni bir konserle bizlerle birlikte oluyor ve kulağımızın pasını siliyor. 'Daha fazla sanat' anlayışıyla, pek çok etkinliğin yanında sanat çalışmalarıyla da üyelerimiz ve toplumla bir araya gelmeye devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Koromuzun 'Unutulmayan Şarkılar' konseriyle  umudumuzu ve moralimizi biraz daha yükselteceğiz” demişti. 
Gerçekten de o gece sahnede rengarenk, ışıl ışıl, cıvıl cıvıl koristleri görünce içimiz açıldı, ruhumuz şenlendi, umudumuz yenilendi.
Solo söyleyen koro üyelerinin enerjisi, neşesi, coşkusu, samimiyeti, kendilerine olan güveni, kadın koristlerin -başta koro şefi Filiz Başıbüyük olmak üzere- kıyafetleriyle uyumlu sürülen ojelerine kadar özenli giyimleri, takıları ve saç tuvaletleri, bu gecenin bu kadar özel geçmesinin sebebiydi. Bu önce kendine, sonra da izleyiciye saygıydı.
Unutulmayan şarkıların söylendiği bu gece unutulmayacak bir gece haline geldi ve hayatımıza kattığımız mutlu anılardan biri oldu. 
Sanat olmadan, müzik olmadan, deniz görmeden yaşayamayan insanlar hayatlarını işte böyle kendi kendilerine güzelleştirip, ruhlarını ve dolayısıyla bedenlerini iyileştirebiliyor.
Yeter ki siz neye zaman ayıracağınıza ve hayattaki önceliğinizin ne olduğuna karar verin. 
Nasıl yaşamak istiyorsunuz, karalar bağlayarak mı, şen şakrak kahkahalar atarak mı?
"Seçim" sizin...
"Seçim" bizim...

19 Mayıs 2023 / C.E.Y. 

Gecenin fotoğraf ve videoları için tıklayınız: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=canan.e.yilmaz&set=a.10160465504108592

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder