21 Eylül 2022 Çarşamba

Had Safhada Saçmalama Dönemi

Gördüğünüz üzere artık saçmalamak serbest bırakıldı. 
Yeni yetme TikTok imamları hayatımıza girdi gireli had safhada saçmalama çağı başladı. Kim daha çok saçmalayacak, bir önceki saçmalamanın üzerine kim çıkacak ve çıtayı yukarıya taşıyacak diye yarışıyorlar besbelli.
Gençlikleri ve tecrübesizlikleri gözlerinden yansıyıp, yeni bitme sakallarından tel tel akarken, oturdukları yerden her konuda fetva veriyorlar.
Din kisvesi arkasına saklanarak ve kendilerini mübarek zat ilan ederek salladıkça sallıyorlar.

"mış mış mış da muş muş muş" tadına sallamalar alafranga tuvaletin içinde duran suda yaşayan şeytandan giriyor, sofraya dişilerle birlikte oturmamak üzerinde şöyle bir dolanıp erkeklerin şort giymesinden çıkıyor.
Hah, bak burada çok haklısınız pek saygıdeğer genç "hoc'efendi" diyorum.
Tepeden tırnağa kapalı kadınların yanlarındaki erkeklerin tiril tiril şortlar içinde efil efil dolaşmaları benim de gıcık olduğum bir mevzu. Yanındaki kadın Allah'ın sıcağında tırnağına kadar kapalıysa sen de kapanacaksın. Yok öyle atletlerle, şortlarla, sandaletlerle gezmek. 
Ötesine de karışmayacaksın. Sen senden mesulsün, benden ve diğerlerinden değil.
Allah'a inanıyorsan kendini Allah'a şirk koşup başkaları hakkında karar verip ceza uygulamayacaksın. Kendine bakacaksın!
Alafranga tuvaletin içinde duran suyun içinde yaşayan şeytana gelince, o şeytan şimdiye kadar kimin totosunu ısırmış, kimin pipisini kopartmış bir deyiverin bakem. Bazı ülkelerde klozetlerden yılan neyim çıkıyor, siz onu şeytan sanmayasınız. S boru diye bir şey var onu da duymamışsınız, anladım. 
Yediğimize içtiğimize karışıyorsunuz, bari nasıl s..tığımıza karışmayın!
Yok taharet alırken makattan kaçan su orucu bozarmış mış da, yok tuvalette şöyle değil böyle çömelmek lazımmış mış da, nasıl b..tan bir muhabbettir bu anlamadım!
Sofraya ev ahalisinden dişi taifeyle oturmayın buyuruyorsunuz. Yenge teyze hala yeğen kuzen ana bacı her kim varsa birinin eli kolu maazallah bir tarafınıza değer de hallenirsiniz ve cenneti elinizden kaçırıverirsiniz, öyle mi? 
Elmayı ısırtmayın bize diyorsunuz da, siz her gördüğünüz elmayı ısırmaya kalkıyorsunuz anlaşılan. 
Cenneti hak etmek ya da cennetten kovulmak bu kadar basit mi sizce? 
Sağlam bir iman bir ısırıkta çöker mi hiç? 

Bıyıkları yeni terleyen ve hayat üzerine bir tecrübesi olmayan bu çocuk imamların söylediklerini tamama tutup ben de bu kadar yazı yazdım ya, kendime de ne diyeyim?
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen LGBT+ karşıtı yürüyüşü ve yürüyüşte “sahne alan” Tuğçe Kazaz ablamızı hiç anlatmayayım.
****
Bir garip güruh "din" deyip saçmalıyor, bir diğerleri "sağlık" deyip saçmalıyor, bir başkaları "astroloji" pazarlıyor, diğer bir köşede birileri "kişisel gelişim" üzerine oynuyor, falcılar internet üzerinden dahi fal bakıyor, televizyondaki bir şahıs kendisine sorulan sorulara karşılık isim vererek, "sana şu büyüyü görümcen yapmış, sevgilin seni şununla aldatmış" sözleriyle insanları birbirine katıyor.

İnsan denen canlı akıldan ve mantıktan, bilimden ve sanattan, sevgiden ve aşktan uzaklaştıkça bu hain tuzaklara düşüp, dertlerine çareyi cehaletin sunduğu farazi dünyalarda arıyor.
Avcılar, ağını örüp ortasına yerleşerek avını bekleyen örümcek misali, ağlarına düşen zavallıyı yalanlarıyla paketleyip yenmek üzere ağlarının bir köşesinde tutuyor, kimini anında yiyip, kimini takside bağlıyor.

Her evin her odasına giren televizyonlarda göstere göstere saçmalanıyor, sosyal medya mecraları kullanılarak kafalara vura vura saçmalanıyor, el kadar bebelerin gittiği okullarda içten içten saçmalanıyor. 
Üstelik bu saçmalamalar için dinini beğenmedikleri ya da dinsizlikle suçlayıp cehenneme yolladıkları aklın icadı her ne alet varsa şakır şakır kullanılıyor.
Ezan dahi cami imamının çıplak sesiyle okunmuyor, hocanın sesini yükseltmek için gavur icadı bir megafon kullanılıyor. Üstelik ses açıldıkça açılıyor, yükseltildikçe yükseltiliyor, insanlar dinden imandan soğuyor.
Oysa şöyle bir aheste, şöyle bir kalpten okusa değil mi?

Lafı çok uzattım.
Anlayan ne dediğimi anladı. 
Bu kadar açık ve net yazıyı anlamayıp da "Vayy dinime saldırdı!" diyen olursa onu da ayrı bir saçmalama olarak kayda geçiririz.
Hay Allah, içime sinmedi, son olarak onu da ben açıklayayım en iyisi.
Bak güzel kardeşim; yazar burada kimsenin dinine saldırmıyor, dini ve insanların zaaflarını kullanan ahlâksızların ahlâksızlıklarını anlatıyor.
Kapiş?

21 Eylül 2022 / C.E.Y. 

Kapak fotoğrafı çocukların yaptığı çizimlerden oluşan bir görsel. Kaynağı da buradahttps://cassiestephens.blogspot.com/2016/01/in-art-room-its-okay-to-be-different.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder