4 Eylül 2023 Pazartesi

Bak Bak Bak Bak, Doyamadık!

Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve en üst düzey Avrupa voleybol kulüpleri turnuvası olan CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin 63.'sünde ipi Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı göğüsledi. İtalya'yı yenerek Sırplar ile final oynayan Türkiye, haklı bir galibiyet aldı. Tarih 3 Eylül 2023...

Bütün ülke yekvücut olmuş iken dahili ve harici düşmanlar da boş durmuyordu. Kurtuluş Savaşı esnasında uçaklardan halkın üzerine "Yunan'ı destekleyin" yazılı kâğıtlar fırlatan akıl, bu kez de Sırpları desteklemeye kalkıştı.
- Sebep?
- Sebep Ebrar...
- Neden sebep Ebrar?
- Çünkü o kadın gibi değil erkek gibi yaşıyor. 
- Hani siz "errrkek gibi" kadınları pek severdiniz ama...
- O başka, onu karıştırma. O "gibi"... O bizim yerimizi almıyor. O saltanatımızı sarsmıyor. O bir kadını bizden daha çok mutlu etmiyor. O sadece "kanka". Ebrar ise erkekliğe soyunmuş. O kim oluyor da kadınları bizim elimizden alıyor?
- Peki gay erkeklerden pasif olanlar ya da cinsiyet değiştirip kadın olanlar için ne düşünüyorsunuz?
- Onlar da "karı gibi"...
- E ama erkeklerin pek çoğu o "karıların" kapısında kuyruk oluyor. Hem de öyle böyle değil, babayiğit erkekler, dayılar amcalar. Onlara sözünüz yok mu?
- Erkek adam, yapar tabii.
- Hımm demek ki hep biz yapalım diyorsunuz. Öyle mi?
- He, öyle...
- Peki Ebrar'ın kız arkadaşı Ebrar ile birlikte olmasa seninle mi olacak? Yani Ebrar onu senin elinden mi aldı? Ya da küçücük kızı eve mi kapattı? Zorla mı alıkoydu? Tecavüz mü etti? Asansöre birlikte binen dayılar gibi asansörde gizli gizli halvet mi oldu (İnanmıyorsanız "Asansörde yiyişen dayılar" videosunu YouTube üzerinden izleyebilirsiniz.) 
- Topluma kötü örnek oluyor!
- Canını dişine takıp Türk Kadın Milli Voleybol Takımı'nda oynayıp, oynadığının hakkını verip, ülkeye kupa getiren ekipte olduğu ve İstiklâl Marşı'mızı boğazını yırtarcasına söylediği için mi kötü örnek oluyor? Ha doğru, eğer ki takımımız yenilse ve salonda Sırp Milli Marşı çalınsaydı ve siz de o marşa eşlik etseydiniz daha doğru bir örnek olacaktı. 
Hani Bosna savaşında binlerce Müslüman'ı katleden Sırpların Milli Marşı... Hani "Bosna Kasabı" Sırp komutan Ratko Mladiç. Hani Slobodan Miloseviç. Hani Srebranitsa. Hani 90'lar. Yok yok, milliyetçilik yapmıyorum. Sadece kimi kimin yerine koymaya çalıştığınızı göstermeye çalışıyorum.
İtiraf edin, haksızsınız ve gerçekten çok boş yaptınız. Lakin takımımız "boş yapan boş tenekelere" rağmen maçı söke söke aldı. Vargas bir yandan Ebrar bir yandan smaçları boş tenekelerin kafasına kafasına çaktı. Helâl olsun Türkiye Voleybol Federasyonu'na, helâl olsun savunmasından hücumuna, sağlıkçısından taşımacısına kadar tüm ekibe, ...

Onlar böyle boş boş konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı şu yazıyla takımı kutladı. "2023 CEV Avrupa Şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan A Millî Kadın Voleybol Takımımızı, Filenin Sultanları’nı canıgönülden tebrik ediyorum. 🏐🇹🇷" 
Ne de olsa Ramazan aylarında Cumhurbaşkanlığında kurulan iftar sofralalarında Bülent Ersoy ağırlanmış. Emine Hanım ve Tayyip Bey kameralar önünde Bülent Hanım'la gayet güzel hasbihal etmişti. (LGBTİ bireylerini sokaklarda coplamasını da masalarda ağırlamasını da en iyi biz biliriz evelallah!)
Ancak şampiyonluk sonrası salonda tek tek duyguları sorulan oyunculardan Ebrar'a ve Vargas'a mikrofon uzatılmadı. Tarkan ekibi kutlamak için sahaya inince niyeyse yayına eski görüntüler verilmeye başlandı. (Trendyol, Filenin Sultanları'na destek için Tarkan ile reklam filmi çekmişti. Türkiye Voleybol Federasyonu sponsoru Trendyol, ayrıca 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi'nde Dünya şampiyonu olan milli takım oyuncularının da yer aldığı bir reklam filmi yayınladı.)
Twitter'da bir akıldane "Reklam yüzümüz lezbiyen Ebrar değil, Küba asıllı milli sporcumuz Vargas olmalıdır." diye paylaşım yaptı. Paylaşımın altına "gereken açıklama" yapıldı ve paylaşım yapan vatandaş sosyal medyanın diline düşmekten kurtulamadı.
Jeliboncu başkandan, "Yeniden" diye başlayan bir partinin gençlik kolları başkanına kadar Ebrar'a sataşmayan kalmadı. Neymiş, Ebrar Abdülhamid'e "Boş yapma!" demiş.
Abdülhamid kim? Twitter'da adı Abdülhamid Denge olan bir zat. Ne demiş? "Müslüman Türk milleti olarak sana tahammül etmeye devam ediyoruz..." demiş. Ebrar da ona kibarca cevap vermiş. 
Şimdi sen al bunu köpürt köpürt köpürt, ortalığı birbirine kat, yaygara yap. Abdülhamid'in  yaptığı 'boş'un içini doldurmaya çalış. Maç bitip de kupa Türkiye'ye gelince PUF! Dedim ya köpük işte... Ne kadar kabarırsa kabarsın sonunda puf diye söner...
****
Tarih boyunca eşcinsellik hep lanetlenmiş, eşcinseller hep cezalandırılmış ama eşcinsellik hiçbir zaman ortadan kaldırılamamış. Bu reddetmenin altında yatan esas neden ise "çocuk". Yani üreme. Yani ürememe... 
Üremese daha iyi olacak insanlar çılgınca üreyip bir yandan da birbirlerini yerken ve dünya nüfusu 8 milyara yaklaşmışken, bırakın da bazıları üremesin. Korkmayın, onlar üremedi diye insan cinsi yok olmaz. 

Birini sorgulayıp yargılarken önce kendine bakmalı insan. 
Eşcinsel yazar Yiğit Karaahmet, 'LGBTİ Onur Yürüyüşü'nü yaptırmayacaklarını söyleyen Alperen Ocakları'na Twitter hesabından yanıt vererek "Valla Alperenler bizim sabrımızı sınamasın. Bu zaman kadar yattığımız ülkücülerin listesini açıklarsak insan içine çıkamazlar" diye yazmış ve Alperenler geri adım atmak zorunda kalmışlardı. 
(Bu ve benzeri hikâyeleri hepimiz duyuyoruz, görüyoruz, biliyoruz. Lakin hikâyelerin tanınmış kahramanları hiç üzerlerine alınmayıp, arsızca ve yüzsüzce başkalarına saldırmaya devam ediyor.)
Kötü örnek olarak "kötülüğü sıradanlaştıran" televizyon programlarına bakmalı. Programlarda "kötülük" özendirici örnek olarak değil, ibret verici örnek olarak anlatılmalı.
Cinsel tercihini yapan insanların kendi istedikleri alanda yaşamalarına mani olmamalı. Başkalarına göre farklı bir tercih yaptıkları için onları "seks işçiliği" alanına sıkıştırmamalı. (Ne acı ki ancak o yol ile hayatlarını kazanabiliyorlar.) 
Cinsellik ve üreme okullarda bilimsel olarak anlatılmalı, konu "ayıp ve günah" ile birlikte anılmamalı.
Kendini din adamı görenlerin sürekli dillendirdikleri gibi, cennet hayatı sapıklık boyutuna taşınmamalı. Din, bedene değil, ruha dokunmalı...
En çok ama en çok da ikiyüzlü olunmamalı...

4 Eylül 2023 / C.E.Y.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder